علاوه بر این، دارای ارده شکلات یزد مقدار زیادی مواد مغذی ضروری برای حفظ سلامتی مطلوب است [5].
دانه های کنجد حاوی پروتئین بیشتری (17 تا 40 درصد) در مقایسه با گوشت (25-18 درصد) و غلات (7 تا 13 درصد) هستند.
آرد کنجد خامه ای، ارده کنجد سبوس دار قهوه ای روشن، پودر خوراکی با حداکثر پروتئین (27-32٪) و محتویات روغن (10-12٪) است.
علاوه بر این، کنجد در مقایسه با مقدار معادل شیر، سه برابر کلسیم بیشتری دارد.
علاوه بر این، کیک کنجد بدون چربی پس از استخراج روغن منبعی عالی از پروتئین با کیفیت و مواد شیمیایی گیاهی مفید متعدد (مواد شیمیایی گیاهی مغذی زیست فعال است که ممکن است علاوه بر تغذیه اساسی، فواید سلامتی مطلوبی را به منظور کاهش خطر بیماریهای عمده ارائه دهد).
از این رو، کنجد ارده کنجد ایرانی یک منبع پروتئین غیر متعارف در نظر گرفته می شود، زیرا عمدتاً برای استخراج روغن استفاده می شود.
دانههای کنجد و اجزای آن میتوانند فواید سلامتی مختلفی از جمله فواید دارویی و مغذی را برای افراد فراهم کنند.
ثابت شده است که دانه های کنجد خواص ضد سرطانی، آنتی اکسیدانی و کاهش دهنده کلسترول دارند.
هدف/هدف اصلی این دستنوشته برجسته کردن اهمیت دانههای کنجد و اجزای ارزشمند آن، یعنی روغن، کنجالهی بدون چربی، پروتئینها و ترکیبات فعال زیستی و استفاده مؤثر از آنها در بسیاری از محصولات غذایی است که در شکل 1 نشان داده شده است.
این مقاله همچنین شامل اطلاعاتی در مورد فواید غذایی و دارویی دانه کنجد بر اساس ترکیب و خواص عملکردی آن است.
دانه کنجد از نظر ترکیب منحصر به فرد است و مقادیر قابل توجهی پروتئین خام، رطوبت، چربی خام، کربوهیدرات، فیبر خام و بخش های معدنی دارد.
جدول 1 ترکیب ارده کنجد اردکان تهران غذایی دانه های کنجد کامل و همچنین بدون چربی را نشان می دهد.
می توان مشاهده کرد که دانه های کنجد بدون چربی حاوی سطوح بالاتری از رطوبت (7.34٪)، پروتئین (40.90٪)، فیبر خام (7.82٪)، خاکستر (7.49٪)، و NFE (32.48٪) و چربی خام (41.20٪) هستند.
درصد در دانه های کنجد کامل بیشتر بود
- منابع:
- تبلیغات: